✓ Gratis verzenden vanaf 100 euro ✓ 30 dagen opzicht ✓ Gratis retour zenden

JENN DESIGN

ONTDEKKEN

In de producten van JENN zie je onder andere mijn reizen, verwonderingen en vondsten terug. Zo heb ik reizen door India, China, Israël en Australië gemaakt. Tijdens deze reizen heb ik een berg aan inspiratie opgedaan voor mijn label JENN. Met een kleine rugtas reizen maakt je bewust van het feit dat ieder product multifunctioneel kan zijn. Neem bijvoorbeeld de sjaal. Bedoeld als omslagdoek in onder andere Islamitische culturen, dienend als verwarmende deken over de benen, bescherming tegen de muggen bij het vallen van de avond, als verwarmend element tijdens de koude wintermaanden, een sierstuk en als buideltas voor een picnic of wandeltocht.

Op zesjarige leeftijd was het duidelijk; Jennifer de Jonge wordt timmerman.

Van jongs af aan was ik erg allert op andere mensen, hun handelingen, gedrag, zowel op straat als thuis. Met mijn eerste houten timmerkist ging ik geregeld in de tuin aan de slag om materialen en objecten te verbinden, of stond ik uren in de keuken alle mogelijke samenstellingen te bereiden die een kind zich kan bedenken. Tegenwoordig onderzoek ik op deze open wijze ambachten, materialen en gedragingen. Een doener en een denker, iemand die overal mogelijkheden ziet, in aloude gekende materialen.

Het meisje in de timmerkist werd volwassen, dit is mijn verhaal.

NOEM HET INTUÏTIE

De meeste handelingen die we dagelijks uitvoeren verrichten we met de (gebruiks)voorwerpen waarmee we ons omringen. We zitten, eten, liggen of staan in eeen bepaalde houding en handelen op onze eigen maar toch generieke manier. Een kopje in de rechterhand, je vinger door het oortje, achteroverleunend met je neus omlaag. Waarom? Het feit dat er vanuit onze intuitie een gemene deler lijkt te zijn fascineert me. Wordt ons gedrag bepaald door producten of worden gebruiksvoorwerpen ontworpen op basis van ons gedrag? Nemen we dingen zoals ze zijn?

Met dit idee in mijn achterhoofd is
er gewerkt en gecreëerd voor en met verschillende collega’s en opdrachtgevers. Met vrienden runde ik een gallerie en had een eigen atelier, de houten timmer- kist werd vervangen door klei, porselein, wol, papier, zijde, rubber, glas en alles waar ik mogelijkheden in zag. Ik wilde ontdekken, onderzoeken, vondsten doen en maken. Op intuïtie, zoveel ideëen.

 

ONTWERPEN OF PRODUCEREN?

Vol sta ik in het leven en hou ik van de warmte van thuis. Mijn atelier werd mijn thuis. Overenthousiast en vol inspiratie startte ik tal van projecten en bracht nachten door in stof en bij hete ovens. Dat was leuk, maar voor de toekomst
niet realistisch. Zelf alles produceren zorgde voor een rem; ik heb teveel ideeen. Ontwerpen vind ik heerlijk, en door mijn passie voor materiaal en mijn fascinaties ligt hier mijn kracht. Die productie, dat moest anders.

 

EEN EIGEN LABEL: JENN

In februari 2016 is de eerste basis gelegd voor een label. Ik bestelde tickets naar India, op zoek naar producenten.
Van ontwerp naar productie werd zo een ander, maar toch persoonlijk en eerlijk proces. Zo kocht ik drie jaar geleden een sjaal in India waar ik erg gelukkig van werd, en waar ik bovendien altijd complimenten op kreeg. Terug in India heb ik de fabriek opgezocht via de winkel waar ik de sjaal had gekocht. Nu werken we samen aan de productie van een sjaal in eigen ontwerp. Een interessant traject, want het is nogal een verschil tussen India en Nederland in hoe we afspraken maken.

Mijn rol als ontwerper en begeleider
van de productie werkt. De eerste vijf product(groepen) zijn klaar voor de verkoop en de volgende zijn alweer in prototype. JENN is een label met producten, ontworpen met veel aandacht en gemaakt van eerlijke, goede materialen.

Puur in vorm, materiaal en productie.

Ambacht en aandacht karakteriseren jenn. Ieder product reflecteert de eigenschappen van zijn materiaal: organisch, verfijnd, het materiaal de kans gunnend volledig zichzelf te kunnen zijn.

 

WEG MET DE WEGWERPCULTUUR

Ontwerpen van JENN zijn geproduceerd in materialen van hoge kwaliteit. Ze spelen in op de behoefte afstand te doen van onze wegwerp-cultuur. Het idee dat je nadenkt over alles wat je aanschaft. Niet voor een dag, maar met het idee dat je het product kunt doorgeven, zelfs aan volgende generaties. Dit vraagt van de ontwerpen een tijdloos karakter, hoge kwaliteit in materiaal en productie.

 

bekijk collectie icon